Gezinshuizen
In een gezinshuis heeft een kind een gewoon thuis
In de omgeving Apeldoorn is een aantal gezinshuizen als onderaannemer aangesloten bij Coachia. Dit zijn: gezinshuis Ubuntu, gezinshuis Apeldoorn, en gezinshuis Klaas&Corrie, gezinshuis ’t Dorpshuys en gezinshuis Espavo.
Een gezinshuis is een vorm van jeugdzorg voor kinderen voor wie een langdurig verblijf buiten het gezin noodzakelijk is. In het gezinshuis krijgen zij een zo normaal mogelijke opvoeding. Ieder gezinshuis is in het bezit van het keurmerk Gezinshuizen of is hiermee bezig en ontvangt deze binnenkort. Hieronder lees je meer over de gezinshuizen.
.
Alle gezinshuizen zitten op dit moment vol. Houd de website in de gaten om te zien wanneer er weer plekken vrij zijn.
Gezinshuis Klaas & Corrie
In een voormalig bedrijfspand aan de rand van Apeldoorn vangt dit gezinshuis kinderen van 10 tot 21 op voor wie een langdurig verblijf buiten het gezin noodzakelijk is. In dit gezin groeien kinderen op die door gezinsproblemen en een verstoorde opvoedingsrelatie intensieve hulpverlening nodig hebben. In een stabiel gezin met ouderpaar Klaas en Corrie wonen en leven zij hier met elkaar.
Neem voor meer informatie een kijkje op de website van Gezinshuis Klaas en Corrie. Op dit moment is er geen plek beschikbaar in dit gezinshuis.
Gezinshuis ’t Dorpshuys
In het hart van Epe vind je Gezinshuis ’t Dorpshuys. Een heerlijke plek midden op de Veluwe. Een gezinshuis waar het gezinsleven zoveel mogelijk voorop staat. Samen met onze drie kinderen nemen wij, Sanne en Jan Willem Vos, hier maximaal vier extra gezinshuis kinderen op.
Neem voor meer informatie een kijkje op de website van het Gezinshuis ’t Dorpshuys.
Gezinshuis Apeldoorn
In een mooie, groene woonwijk in Apeldoorn bieden Henk en Liesbeth Zeevat een rustig thuis voor zes jeugdigen en tieners vanaf 10 jaar. Bij Gezinshuis Apeldoorn vinden zij een stabiele plek waar rust is, waar eigenheid mag zijn, en waar gelijkwaardige omgang centraal staat. Hier wordt gelachen, maar is ook ruimte om te huilen.
Met hun humor, optimisme, geduld, en sportiviteit creëren Henk en Liesbeth in hun gezinshuis een leefklimaat waar voor iedereen individuele aandacht is en waar jeugdigen zich veilig kunnen en mogen voelen. Een belangrijk uitgangspunt in de benadering van de gezinsouders is het normale leven—waarbij zij ook willen stimuleren dat jeugdigen aan maatschappelijke en sociale activiteiten meedoen