Gezinshuizen

In een gezinshuis heeft een kind een gewoon thuis.

In de omgeving Apeldoorn zijn een aantal gezinshuizen als onderaannemer aangesloten bij Coachia. Dit zijn Gezinshuis Ugchelen, Gezinshuis Ubuntu, Gezinshuis Apeldoorn en Gezinshuis Klaas&Corrie. Een gezinshuis is een vorm van jeugdzorg voor kinderen voor wie een langdurig verblijf buiten het gezin noodzakelijk is. In het gezinshuis krijgen zij een zo normaal mogelijke opvoeding. Ieder gezinshuis is in het bezit van het keurmerk Gezinshuizen of is hiermee bezig en ontvangt deze binnenkort. Hieronder lees je meer over twee van de gezinshuizen.

Per half maart 2022 zal er ook een nieuw gezinshuis starten. Dit is gezinshuis t'Dorpshuys in Epe. Zij hebben plek voor vier jeugdigen. Via deze site of hun eigen site kan u informatie opvragen.Gezinshuis Klaas en Corrie

In een voormalig bedrijfspand aan de rand van Apeldoorn vangt dit gezinshuis kinderen van 10 tot 21 op voor wie een langdurig verblijf buiten het gezin noodzakelijk is. In dit gezin groeien kinderen op die door gezinsproblemen en een verstoorde opvoedingsrelatie intensieve hulpverlening nodig hebben. In een stabiel gezin met ouderpaar Klaas en Corrie wonen en leven zij hier met elkaar. .

Neem voor meer informatie een kijkje op de website van Gezinshuis Klaas en Corrie. Op dit moment is er geen plek beschikbaar in dit gezinshuis.Gezinshuis Ugchelen

In een fijn wit huis in Ugchelen, vlakbij Apeldoorn, staat dit gezinshuis open voor kinderen wiens eigen huis geen thuis kan zijn. Kinderen tussen nul en drie├źntwintig kunnen hier een volwaardig lid zijn van het eigen gezin van ouderpaar Mark en Mascha de Vries. Hier krijgen kinderen een veilige en rustige opvoedingsomgeving waarin zij zich sociaal en emotioneel kunnen ontwikkelen.

Neem voor meer informatie een kijkje op de website van het Gezinshuis Ugchelen. Op dit moment is er geen plek beschikbaar in het Gezinshuis Ugchelen.