Diversiteit in Hulp is sinds 1 januari onderdeel van Coachia

Gezinshuizen

In een gezinshuis heeft een kind een gewoon thuis

Gezinshuis Klaas & Corrie

In een voormalig bedrijfspand aan de rand van Apeldoorn vangt dit gezinshuis kinderen van 10 tot 21 op voor wie een langdurig verblijf buiten het gezin noodzakelijk is. In dit gezin groeien kinderen op die door gezinsproblemen en een verstoorde opvoedingsrelatie intensieve hulpverlening nodig hebben. In een stabiel gezin met ouderpaar Klaas en Corrie wonen en leven zij hier met elkaar.

Bekijk de website van Gezinshuis Klaas en Corrie.

Gezinshuis 't Dorpshuys

In het hart van Epe vind je Gezinshuis ’t Dorpshuys. Een heerlijke plek midden op de Veluwe. Een gezinshuis waar het gezinsleven zoveel mogelijk voorop staat. Samen met onze drie kinderen nemen wij, Sanne en Jan Willem Vos, hier maximaal vier extra gezinshuis kinderen op.

Bekijk de website van het Gezinshuis ’t Dorpshuys.

Gezinshuis Apeldoorn

In een mooie, groene woonwijk in Apeldoorn bieden Henk en Liesbeth Zeevat een rustig thuis voor zes jeugdigen en tieners vanaf 10 jaar. Bij Gezinshuis Apeldoorn vinden zij een stabiele plek waar rust is, waar eigenheid mag zijn, en waar gelijkwaardige omgang centraal staat. Hier wordt gelachen, maar is ook ruimte om te huilen.

Met hun humor, optimisme, geduld, en sportiviteit creëren Henk en Liesbeth in hun gezinshuis een leefklimaat waar voor iedereen individuele aandacht is en waar jeugdigen zich veilig kunnen en mogen voelen. Een belangrijk uitgangspunt in de benadering van de gezinsouders is het normale leven—waarbij zij ook willen stimuleren dat jeugdigen aan maatschappelijke en sociale activiteiten meedoen

Birdhuis

Birdhuis is de naam van het woonhuis van Gerrit en Karen Vogelzang in het Veluwse dorp Kootwijkerbroek. Zij vormen een gezin met jonge mensen die om allerlei redenen niet bij hun ouders of familie wonen. Gerrit en Karen ervaren dat zij veel hebben ontvangen en willen dat delen. Hun keus om Birdhuis te starten is een logisch gevolg van pleegzorg en geworteld in persoonlijk geloof.

Bekijk de website van Birdhuis.

Gezinshuis Infinito

Gezinshuis Infinito is gevestigd in het Betuwse dorpje Lienden. Mark en Karin Zanin vormen samen met hun zoon de basis van het gezinshuis. Daarnaast kunnen er vier kinderen of jongeren bij hen wonen die tijdelijk of langdurig niet thuis kunnen wonen om uiteenlopende redenen. Mark en Karin geloven in het gewone leven, een gewoon gezin, een gewoon huis met gewone kinderen die net even iets meer nodig hebben. Zij bieden professionele zorg. Stabilisatie en verbinding zijn uitgangspunten bij heling en herstel in het gewone leven.

Bekijk de website van Gezinshuis Infinito.

Gezinshuis Ubuntu

Een oud Zoeloe-gezegde luidt: “Een mens wordt pas een mens wanneer hij wordt gezien door anderen”. Dit idee wordt ten zuiden van de Sahara “Ubuntu” genoemd.

Ieder kind heeft recht op een liefdevolle, veilige en stabiele omgeving. Wanneer dit om welke reden dan ook, thuis niet mogelijk is, is het wenselijk om heb in een gezinssetting op te vangen. Gezinshuis Ubuntu sluit hierop aan door kinderen vanuit kennis en ervaring een warm thuis te bieden en  hen in hun kracht te zetten.

Bekijk de website van Gezinshuis Ubuntu.

Een gezinshuis is een vorm van jeugdzorg voor kinderen voor wie een langdurig verblijf buiten het gezin noodzakelijk is. In het gezinshuis krijgen zij een zo normaal mogelijke opvoeding.

Een aantal gezinshuizen is bij Coachia aangesloten als onderaannemer. Ieder gezinshuis is in het bezit van het keurmerk Gezinshuizen.

Hiernaast lees je meer over de gezinshuizen.

Alle gezinshuizen zitten vol.

Houd de website in de gaten om te zien wanneer er weer plekken vrij zijn.

Iedereen die te maken heeft met jeugdzorg en daar vragen over heeft, kan bij Jeugdstem terecht. Voor informatie, advies, of ondersteuning. Kinderen, jongeren, en volwassenen kunnen met vragen of klachten naar een vertrouwenspersoon.

Ondersteuning door de vertrouwenspersoon van Jeugdstem is gratis. Jeugdstem is een zelfstandige stichting, de vertrouwenspersonen zijn niet in dienst van Coachia of één van de gezinshuizen.

Meer weten?