Jeugdzorg

Coachia begeleidt kinderen en jongeren in het dagelijks leven.

Opgroeien en zelfstandig worden zijn dagelijkse processen in het leven van uw kind. Bij de een gaat dat vanzelf terwijl de ander daar juist meer of specifieke hulp bij nodig heeft. Wellicht vindt uw kind het moeilijk structuur in het leven aan te brengen, of om op de juiste manier om te gaan met onverwachtse veranderingen. Als u en uw kind even niet meer weten hoe het verder moet dan kan Coachia helpen. Coachia begeleidt kinderen en jongeren die hulp nodig hebben in het gewone, dagelijks leven, zowel thuis als op school.

Coachia helpt uw kind met de praktische zaken waar deze moeite mee heeft. Wij ondersteunen bij plannen, structureren, en organiseren van algemene dagelijkse zaken. Wij gaan met elkaar in gesprek om te ontdekken waar het probleem zit en wat nodig is om verder te komen. Coachia ondersteunt bij de ontwikkeling van sociale redzaamheid, beter psychisch functioneren, impulsen de baas zijn, inzicht ontwikkelen in het eigen gedrag en het voorkomen van probleemgedrag. Zo helpen wij kinderen en jongeren het zelfvertrouwen te vergroten, een positiever zelfbeeld te ontwikkelen, en weerbaarder te worden.

Bij de begeleiding van Coachia worden kinderen en jongeren zelf nadrukkelijk betrokken. De begeleider maakt dan ook duidelijke afspraken met uw kind en hij of zij wordt meegenomen en uitgedaagd om zelf mee te denken in het stellen van de doelen. Zo zijn kinderen actief betrokken bij hun eigen ontwikkelingsproces.